5 d'agost de 2017

Òmnium Cultural enlaira l’Avioneta per la Democràcia

General

Una avioneta sobrevolarà tot el litoral català amb una pancarta de grans dimensions on s’hi podrà llegir clarament la paraula Democràcia. L’aeroplà es podrà veure des de les platges catalanes tots els caps de setmana d’agost. Aquesta és una nova acció de Crida per la Democràcia, la campanya d’Òmnium Cultural per denunciar les mancances democràtiques de l’Estat espanyol i per defensar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Amb la intenció “d’omplir el país de democràcia”, Crida per la Democràcia ha enlairat aquest dissabte una avioneta que recorrerà tot el litoral català per adreçar-se als centenars de milers de persones que aquest estiu ompliran les platges del nostre país.

D’aquesta manera, els estiuejants que s’acostin a les platges podran veure la paraula Democràcia al cel els caps de setmanes del 5-6, 12-13 i 19-20 d’agost. L’avioneta farà cada dia el trajecte l’Estartit – Castelldefels – L’Ametlla de Mar. Pel que fa la pancarta, tindrà una mida de 12 metres d’amplada per 4 metres d’alçada, fent-la fàcilment visible des de terra.

En paral·lel, aquest cap de setmana se segueixen pintant murals per la democràcia a diferents localitats de Catalunya. Aquesta acció va començar la setmana passada i està previst que se’n pintin més de 100 per tot el país durant les pròximes setmanes. Mitjançant diverses accions, Crida per la Democràcia vol que el concepte Democràcia, i els valors que representa, sigui present per tota la geografia catalana.