19 de juliol de 2017

Jordi Cuixart: “D’aquí uns anys ens farà vergonya recordar que al 2017 estàvem reivindicant el dret a vot”

General

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fundador i director general de Mediapro, Jaume Roures, han presentat aquest dijous al vespre als Cinemes Girona de Barcelona el documental Las cloacas de Interior. La projecció d’aquest reportatge a més de 120 municipis de Catalunya és la primera acció de Crida per la Democràcia, una iniciativa d’Òmnium per defensar el Referèndum i denunciar les mancances de l’Estat espanyol.

Cuixart ha reivindicat aquest nou projecte a favor de la democràcia “que mai hauríem volgut fer però que malauradament és més necessari que mai”. “D’aquí uns anys ens farà vergonya recordar que l’any 2017 estàvem reivindicant el dret a vot, sembla una involució història esperpèntica”, ha afirmat Cuixart.

El president d’Òmnium ha demanat no reaccionar amb indiferència davant els atacs de l’Estat i ha recordat que, avui mateix, la Guàrdia Civil ha entrat al Teatre Nacional de Catalunya per l’acte organitzat pel grup parlamentari de Junts pel Sí fa una setmana. “Que m’expliquin exactament què busquen”, ha exclamat.

“Ens trobem en una situació on l’absurd pren més força que mai i ens veiem obligats a denunciar-ho i a combatre-ho”, ha dit Cuixart, sense obviar que l’entitat ja va ser clausurada durant el franquisme “i actualment ens cauen multes polítiques emparant-se en legalitats qüestionables”.